fbpx

EMCOTURN E45 ÉS E65 HEIDENHAIN CNC PILOT 640 VEZÉRLÉSSEL

Több mint 10 éve annak, hogy az EMCOTURN E-sorozat az EMCO belépő szintű esztergagépeként a piacon sikeressé vált. Az utóbbi években a modelleket további funkciókkal bővítették, úgy mint ellenorsó és Y-tengely. Napjainkban ezen változtatások már lehetővé teszik a rúd- és tárcsa előgyártmányokból kiinduló készremunkálást is.

A Heidenhain-vezérlőket a termelési folyamataikban már használó ügyfelek érdekében, az EMCO most az EMCOTURN E45 és az EMCOTURN E65 esztergagépeit Heidenhain CNC Pilot 640 vezérléssel is kínálja. Az új Heidenhain vezérléssel teljessé egészül ki az EMCOTURN gépek meglévő Siemens és Fanuc vezérléseinek választéka.

Az Y-tengellyel, meghajtott szerszámokkal és nagy teljesítményű digitális hajtásokkal felszerelt EMCOTURN E45 és E65 gépek a hatékony, nagy szériában is kivitelezhető teljes körű megmunkálás induló modelljei lettek. Ezzel összhangban a teljesítmény növelése, a minőség és a precizitás ugyanolyan hangsúlyt kap, mint az alapvetően jól működő gépfunkciók, és az ezzel párhozamos költségcsökkentés.

A CNC Pilot 640 lehetővé teszi a Heidenhain maró vezérlést már ismerő ügyfelek számára a gyors és egyszerű átállást a számukra megszokott vezérlésről az esztergálás technológiájára. A smart.TURN funkcióval ellátott vezérlés előnye a nagyon egyszerű programozhatóság és ezáltal a rendkívül rövid megvalósítási idő, mikor is egy ötlettől eljutunk a kész alkatrészig.

Az egyszerűen kitölthető sablonok és a globálisan is érvényes értékek, mint alapbeállítások és a választható lehetőségek – mint például a nagy teljesítményű grafikai támogatás és szimuláció – garantálják a gyors és egyszerű működést. Az újratervezett smart.TURN felhasználói felület a kipróbált és tesztelt HEIDENHAIN-DIN PLUS-on alapul, mivel a smart.TURN generálja a DIN PLUS programokat. Ezáltal mind az NC programozó, mind pedig a gépkezelő számára is biztosított minden fontos részletet a program futása közben.

Rugalmas kialakításának és sokoldalú programozási lehetőségeinek köszönhetően a CNC Pilot mindig a megfelelő támogatást tudja nyújtani. Nem számít, hogy Ön egyedi alkatrészeket vagy sorozatokat gyárt, hogy egyszerű, vagy összetett munkadarabokról van szó, a CNC Pilot által nyújtott támogatás mindig megfelelő. A CNC Pilot-ot a könnyű kezelhetőség és programozás jellemzi, ezért elsajátításához rövid oktatási / képzési idő is elegendő.

Függetlenül attól, hogy egyszerű esztergált alkatrészek vagy akár összetett munkadarabok gyártásáról van szó, a CNC Pilot előnyös a felhasználók számára a grafikus kontúrbemenettel és kényelmes programozással rendelkező smart.TURN funkcióinak köszönhetően. És mi van abban az esetben, ha változó programozást használunk, ha speciális gépegységek aktiválódnak, vagy ha külsőleg generált programok futnak …? Nem probléma, ezek a DIN PLUS-ra való váltással elvégezhetők.

A projekt a Heidenhain Traunreutban és Hannoverben székelő fejlesztő csapatával szorosan együttműködve valósult meg. Miközben az első ügyfelek teszt gépeit már ellátták Heidenhain CNC Pilot vezérléssel, és a hivatalos bemutató az EMO 2017 keretében valósul meg, az EMCO-nál már további gépeket terveznek felszerelni Heidenhain CNC Pilot-tal.