fbpx

emcoNNECT – digitális folyamatasszisztens a gép- és termelésirányításhoz

Az emcoNNECT a konnektivitás és a hálózatépítés szinonimája gyártói környezetben.

Digitális folyamatasszisztens az ügyfél- és rendszerspecifikus alkalmazások teljes integrációjához a gép- és folyamatirányítás világában. Az egyes üzemeltetési lépések fókuszában a felhasználó igényei állnak, így lehetővé válik az üzemeltetési folyamatok hatékonyabb megszervezése, miközben a gépek megszokott, rendkívül megbízható teljesítménye minden üzemmódban megmarad.


Az emcoNNECT hardveres alapja egy 22″-es ipari érintőképernyős vezérlőpanel és egy ipari PC (IPC). Az egyszerű, gyors frissítési és konfigurálási lehetőségeinek köszönhetően az emcoNNECT minden tekintetben felkészült a jövőbeli követelményekre.

Az elérhető alkalmazások köre folyamatosan bővül. Már letölthető például a Shopfloor Data alkalmazásunk, amely a gép- és üzemeltetési adatok gyűjtésére szolgál, ezenkívül biztosítja az összes gép átfogó felügyeletét, valamint a gyártási terület folyamatszervezését. A termék legkiemelkedőbb jellemzői a gép- és gyártásfüggetlenség, valamint a gép állapotához való mobil hozzáférés okostelefon vagy táblagép segítségével. A leállások minimalizálása érdekében jelenleg folyik egy alkalmazás, a Guardian fejlesztése a célzott és megelőző karbantartásokhoz.

Az emcoNNECT a Siemens 840D sl vezérléssel ellátott gépek alapfelszereléséhez tartozik. A HEIDENHAIN 640 és a FANUC 31i folyamatban lévő fejlesztésének lezárulásakor az emcoNNECT valamennyi vezérlőplatformon elérhető lesz.

Automatizálás: az egyedi EMCO portáladagoló rendszer teljesen automatizált be- és ki- adagolást  biztosít. Az egy egységet alkotó gép és a portál zökkenőmentes működést és nagyon rövid rakodási időt tesz lehetővé. Az irányítás a szerszámgép vezérlőjén keresztül történik. A munkadarabok rúdból történő gyártásához rövid és 3 m-es rúdadagolók állnak rendelkezésre. Kiegészítő berendezésekkel kiegészítve, így például mérőállomással, jelölőállomással, tisztítóegységekkel vagy szerelőszerkezetekkel a gyártási folyamat ideje jelentősen rövidíthető. A selejtes alkatrészeket egy mérőtapintó és egy integrált alkatrész-eltávolító rendszerrel felszerelt mérőberendezés válogatja ki. Az elemspecifikus palettarendszerek lehetővé teszik, hogy a kezelők a nyersdarabokat a megfelelően orientálva töltsék be a gépbe, és így növeljék az alkatrészáramlást a kis munkaigényű gyártás során. A vevői munkadarabokhoz biztosított optimális alkalmazkodással az átállási idők csökkennek vagy teljesen megszűnnek. Az EMCO portáladagoló különleges jellemzője a forgatóegységbe beépített B-tengely. Ez lehetővé teszi a nyersdarabok orientált behelyezését a befogókészülékbe, valamint szükség esetén képes szimultán együtt mozogni a szerszámgéppel, így csökkentve a mellékidőket.

Ez nemcsak korlátlan rugalmasságot biztosít a be- és kirakodás során, hanem jelentősen csökkenti a ciklusidőt is. A kész alkatrészek teljes mérését, valamint a mérési értékek feldolgozását és a gépvezérlő felé történő visszajelzését az SPC-rendszer (statisztikai folyamatirányítás) végzi.

 

A cikk folytatódik a “HYPERTURN 45 G3, a széria harmadik generációs modellje” 4. részben!